1. Haberler
  2. BELEDİYE HABERLERİ
  3. Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” Paneli İle Başladı.

Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” Paneli İle Başladı.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşar Kemal Sanat Günleri Başladı

Ayşe Semiha Baban Gökçeli, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Yaşar Kemal’in “yaratarak ve üreterek öğrenme” felsefesini benimsediklerini vurguladı.

Başkan Zeydan Karalar ise, “Yaşar Kemal gibi bir ustanın değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz” diyerek etkinliğin önemine dikkat çekti.

Karalar ayrıca, bin kişinin aynı anda okuyup çalışabileceği ikinci İnce Memed Kütüphanesi’nin temelini yakında atacaklarını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Altın Koza ve Yaşar Kemal Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına-Çukurova’nın Sesleri” paneli ile başladı.

Panel Açılışında Anılar

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı Ayşe Semiha Baban Gökçeli, açılış konuşmasında Yaşar Kemal Günleri’nin başlangıç öyküsünü paylaştı. Baban Gökçeli, Zeydan Karalar ile tanıştığı günden bu yana birçok ortak projeye imza attıklarını belirtti.

Gökçeli, “Adana’yı Türkiye’nin kültür haritasındaki hak ettiği yere oturtmak için verdiği mücadelede Yaşar Kemal’i hep yanına aldı. Kendisine ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaratarak Öğrenme Felsefesi

Somut Olmayan Kültürel Miras konularına ve Binboğalar Efsanesi’ne dikkat çeken Baban Gökçeli, “Yaşar Kemal’in önem verdiği yol üzerinden ilerliyoruz. Öğrenmenin bir keşif süreci olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Atölyelerdeki etkinliklerin Adana’nın çok sesli kültürel mirasını ortaya koyacağını vurguladı.

Başkan Karalar’ın Kitap Anıları

Başkan Zeydan Karalar, çocukluğunda kitap okumanın zorluklarını paylaşarak, “Hayatta insanı geliştiren başka bir şey yoktur. Yaşar Kemal’in ‘İnce Memed’i benim için bir dönüm noktası oldu” dedi.

Karalar, Yaşar Kemal’in hayatındaki zorluklara rağmen edebi başarısının önemini vurgulayarak, “O, Nobel Edebiyat Ödülü’nü hak etmiştir” şeklinde konuştu.

Yaşar Kemal’in Eserleri ve Değeri

Karalar, Yaşar Kemal’in bilinmeyen yönlerini ve eserlerinin insan ilişkileri üzerindeki etkisini anlatarak, “Yaşar Kemal’in anlatımında bu toprakların ruhu var” ifadelerini kullandı.

Onun eserleri aracılığıyla birçok duygunun dile getirileceğini belirtti.

Yeni Kütüphane Müjdesi

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak açtıkları İnce Memed kütüphanesinin her gün 300 öğrenci tarafından ziyaret edildiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, ikinci İnce Memed Kütüphanesi’nin temelinin de yakında atılacağını söyledi.

Karalar, Yaşar Kemal’in değeri ve eserleri üzerinden yeni nesillere önemli mesajlar verilmesini arzuladığını ifade etti.

Pannelin Detayları

Karalar ve Baban Gökçeli’nin konuşmalarının ardından, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Sesleri” konulu panel gerçekleştirildi.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Mustafa Apaydın yaparken, Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Em. Büyükelçi Gürcan Türkoğlu ve Metin Turan konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar, Yaşar Kemal’in hayatına ve eserlerine dair derinlemesine bilgiler sundular.

Yaşar Kemal Sanat Günleri, “Yaşar Kemal İle Dünden Yarına Çukurova’nın Renkleri Sesleri” Paneli İle Başladı.
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dijital ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin