Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Seçer, mesajında şu sözlere yer verdi:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu yaşarken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 105. yıl dönümünü kutlamanın gururunu taşıyoruz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, halkın iradesine dayanan bir yönetim anlayışıyla temellendirdiği bu özel gün; yalnızca bir Meclis’in açılışı değil, aynı zamanda bağımsızlık, demokrasi ve eşitlik prensiplerine dayalı bir rejimin de ilanıdır.
Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklarımıza bayram olarak armağan etmesi, milletimizin geleceğini fikri, vicdanı ve irfanı hür nesillerin inşa edeceğine olan inancının en güçlü göstergesidir.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çocukların yalnızca bugünü değil, geleceği için de çalışmalar yapıyoruz. Çocuklara yönelik gerçekleştirdiğimiz yatırım ve hizmetlerle, her çocuğun yeteneklerini keşfedebildiği, geleceğe umutla bakabildiği bir Mersin hayalini adım adım gerçeğe dönüştürüyoruz.
Şehrimizin fırsat eşitliğini göz önünde bulundurarak, çocukların özgürce hayal kurabildiği, kendilerini ifade edebildiği, bilime ve sanata ulaşabildiği bir kent oluşturmak için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz.
Cumhuriyet’in değerlerine, aklı ve bilimi esas alan projelerle kentimizi daha ileriye taşıyacağız. Halkın çıkarlarını ön planda tutan, demokratik ilkeleri savunan bir anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 105. kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum.”