1. Haberler
  2. BELEDİYE HABERLERİ
  3. Otizm Merkezinde 3.500 Seans Ücretsiz Eğitim!

Otizm Merkezinde 3.500 Seans Ücretsiz Eğitim!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bugün 09:00

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sağlık İşleri Dairesi, Otizm Aile Danışma Merkezi’nde 0-72 ay aralığındaki Otizm Spektrum Bozukluğu tanılı bireylere yönelik özel eğitim dersleri sunmaya devam ediyor. Merkezdeki çocuklar, bu eğitimlerle kayda değer gelişim göstermektedir.

Toplam 3 bin 500 seans özel eğitim gerçekleştirildi

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde uygulanan özel eğitim programlarında, kanıta dayalı bir yaklaşım olan Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) metodu kullanılıyor. Bu metod, hedeflenen davranışların gözlemlenmesi ve kayıt altına alınması esasına dayanıyor. Çocuklar, özel eğitim derslerinin yanı sıra psikolojik danışmanlık, gelişim değerlendirmesi, duyu bütünleme terapisi, grup eğitimi ve bahçe aktiviteleri gibi hizmetlerden de yararlanabiliyor. Otizm Spektrum Bozukluğu tanılı bireyler, haftada iki ders almak koşuluyla bu eğitimlerden ücretsiz yararlanmaktadır.

Bu merkezde kayıtlı çocuklar, toplamda şimdiye kadar 3 bin 500 seans eğitim hizmeti aldı. Merkezden yararlanan çocuklardan biri olan Asel Deniz Şengüç, bugüne kadar 46 seans özel eğitim, 12 seans duyu bütünleme ve 8 seans grup eğitimi almış bulunmaktadır. Yapılan çalışmalar sonucunda Asel’in ince motor becerileri, sıra alma yeteneği, konuşma planlama becerisi ve bir konu üzerinde sohbet etme yeteneği artarken, problem davranışlarında da belirgin bir azalma gözlemlenmiştir.

Özel Eğitim Öğretmeni Sönmez: “Doğru eğitimle başarılı sonuçlar elde ediyoruz”

Otizm Aile Danışma Merkezi’nde görevli Özel Eğitim Öğretmeni Aysu Sönmez, çocuklarla ABA yöntemiyle masa başında eğitim sürecini sürdürdüklerini belirterek, “Amacımız çocuklarımızı hayata kazandırmak, sorumluluk bilmelerini sağlamak ve okula hazırlamaktır. Kaynaştırma ile okullara gitmelerini istiyoruz. Merkezde 2,5 yaşından 6 yaşına kadar birçok çocuğumuz mevcut. Her daim çocuklarımızın yanındayız ve doğru eğitimle çocukların çok güzel başarılara imza atacağına inanıyoruz. Bu süreçte dikkatli ve doğru eğitime ihtiyaç duyuluyor; merkezimiz bu konuda önemli adımlar atmaktadır. Biz, bu çocukların yanında olmaya ve destek sunmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Veliden Yazıcıtunç: “Bu merkezi herkesin bilmesi gerek”

Velilerden Hicran Yazıcıtunç, 4 yaşındaki kızı Asel Deniz’e atipik otizm teşhisi konulduğunu ve durumu çok erken fark ettiklerini söyledi. Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nden aldıkları destekten memnun olduğunu belirten Yazıcıtunç, “Rapor aldıktan hemen sonra özel eğitimlere başladık. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir kurumu olduğunu öğrenmem benim için çok değerliydi. Burada çalışanlar çok yardımcı oldular. Öğretmenim çocuklarla birebir ilgileniyor ve işini sevgiyle yapıyor. Raporumuz devam ettiği sürece kızımın bu merkezde eğitim almasını istiyorum. Bu dönemin çok kritik olduğuna inanıyorum ve burada daha fazla ilerlemek istiyorum. Bu merkezi herkesin duyması gerekiyor” dedi.

Yazıcıtunç, kızı Asel’in özel eğitim sayesinde önemli bir gelişim kaydettiğini ifade ederek, “Asel’in bireysel olarak değil ama grup içinde zorlukları vardı. Bu merkezin grup kaynaşmasına olan katkısı çok büyük. Aysu öğretmenle birlikte ince motor becerileri gelişti. Dışarıda özel eğitim ücretleri oldukça yüksek. Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda teşekkür ediyorum. Her aktivitede bizleri sürekli bilgilendiriyor, takipte kalıyorlar. Tüm öğrencilerin gelişimi için çaba sarf ediyorlar” şeklinde konuştu.

Otizm Merkezinde 3.500 Seans Ücretsiz Eğitim!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dijital ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin