NİZİP’TE ÖĞRENCİLERİN ULAŞIM TALEBİ HIZLA YANIT BULDU
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Yerleşkesi’nde eğitim gören öğrencilerin yaşadığı ulaşım sıkıntılarına kayıtsız kalmadı. Başkan Şahin’in talimatıyla otobüs seferlerine ek seferler eklenerek, ulaşımda iyileştirme sağlandı.
GAÜN Nizip Yerleşkesi ile Nizip Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu arasında bir süredir devam eden yetersiz toplu taşıma seferleri, öğrencilerin mağduriyetine yol açıyordu. Bu sorunu çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yeni otobüs seferleri planlandı ve hayata geçirildi.
MEVCUT SEFERLERE YENİ SEFERLER EKLENDİ
Gerçekleştirilen düzenlemeyle, iki otobüs GAÜN Nizip Yerleşkesi ile Nizip KYK Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu arasında yarım saat aralıklarla yolcu taşımaya başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, öğrenci talepleri karşısında hemen harekete geçti. Gece saatlerinde yurt yöneticileri ve öğrencilerle iletişime geçen Başkan Şahin, onları dinleyerek sabah saatlerinde sorunları çözmek için gerekli adımları attı.
“BAŞKAN ŞAHİN’E ÇOK MİNNETTARIZ”
İlk otobüs seferlerinin başlamasıyla birlikte büyük bir memnuniyet yaşadıklarını kaydeden GAÜN Nizip Yerleşkesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Kübra Özdemir, “Nizip’te 3 yıldır buradayım. Ulaşımda büyük sıkıntılar yaşıyorduk ve bu sıkıntılar çözüme kavuşmuyordu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu konuda bize yardımcı oldu. Otobüsler faaliyete geçti. Çok serzenişlerimiz vardı, sıkıntılar yaşıyorduk. Burası bir eğitim kurumu ve eğitim şehri. Fatma Şahin’in bize sağladığı destekten dolayı gururluyuz. Kendisine teşekkür ediyoruz, Başkan Şahin’e çok minnettarız” şeklinde konuştu.
“BU KONUYLA İLGİLENDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ”
Sınıf Öğretmenliği 1. sınıf öğrencisi Reyhan Kurt, 4 aydır Nizip’te yaşadığını belirterek, “Yaşadığımız aksaklıklardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduk. Dün akşam yurt idaresiyle Başkan Fatma Şahin arasında bir görüşme oldu. Bu görüşme neticesinde seferlerin sistemli bir şekilde çalışmaya başlamasını sağladılar. Bu konuyla ilgilendikleri için teşekkür ederiz” dedi.