Mersin’de Veda Yemeği Düzenlendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı olarak atanan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan için Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Ticaret Borsası (MTB), Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ve Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) tarafından gerçekleştirilen ‘Veda Yemeği Programı’‘na katıldı.
Programa, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları ve iş dünyası temsilcileri katıldı. Veda yemeği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Başkan Seçer: “Mersin’in Bürokrasisi Özgül Ağırlığına Uygun”
Vali Ali Hamza Pehlivan’a yeni görevinde başarılar dileyen Başkan Seçer, hizmet amacıyla bir araya gelen tüm kesimlerin ortak hedefinin Mersin olduğunu vurguladı. Mersin’in ekonomik ve sosyal açıdan önemli bir şehir olduğunun altını çizen Seçer, “Burada görev alacak bürokratların, Mersin’in özgül ağırlığını dikkate alarak yetenek ve birikime sahip olmaları gerekiyor. Her bürokrat değerlidir, ancak liyakat her durumda büyük önem taşıyor. Mersin, liyakatsiz bir siyasetçiyi ya da bürokratı kaldırabilecek bir şehir değildir. Dolayısıyla, burada görev yapan tüm bürokratlarımız, Mersin’in bu özgül ağırlığına uygun isimlerdir. Eğer şartlara uygun siyasiler seçiliyorsa, bu şehir için büyük bir şanstır; aksi halde kaybedilmiş yıllar konuşulur.” ifadelerini kullandı.
“Mersin İçin Değerlendirmeler Önemlidir”
Başkan Seçer, konuşmasına “Yakın zamanda Mersin İl Kongresi’ni izlerken, ana muhalefet partisinin belediye başkanıyım, ancak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye devam ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’nın Mersin ile ilgili değerlendirmeleri önemlidir. Etkin görev yapan siyasilerin, bürokratların ve vatandaşlarımızın Mersin için değerlendirmeleri kıymetlidir. Eğer herkes, ‘Mersin huzur kenti, barış kenti, dünyaya beraber yaşama ve hukuk dersi veriyor’ diye düşünebiliyorsa, bu başarı burada bulunan topluluğun ve kentin diğer kurumlarının eseridir.” şeklinde devam etti.
“Siyasi İkbal Değil, Memleketin İkbalini Önceliyoruz”
Seçer, Mersin’de oluşan huzur ve güven algısında siyasilerin ve bürokratların rolünün büyük olduğunu belirterek, “Bu hepimizin ortak ürünüdür. Burada güzel işler varsa, bunu yöneten Sayın Valimiz sayesinde olmuştur. Kendisine ve tüm bürokrata teşekkür ediyorum. Bizler de siyasi mücadelede memleketimizin geleceğini her şeyden öte önceliyoruz. Aksi takdirde halkımız bir yıl önce farklı bir tercih yapardı. Bu açıdan Mersin’i şanslı görüyorum.” dedi.
Seçer’den Pehlivan’a Teşekkür
Seçer, Mersin’in, Türkiye’nin her köşeden gelen insanları kardeşlik içinde bir arada yaşattığını ifade ederek, “Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun. Sayın Valimize AFAD’daki yeni görevinde başarılar diliyorum. Mersinli bir hemşehrimizin böyle bir kurumun başında olması, Ankara’da da kapı açmamızı sağlıyor. Kendisinin iletişim kabiliyeti ve insanlara yaklaşımıyla bu başarıyı elde edeceğinden eminiz. Mersin için bugüne kadar verdiğiniz emeklerden dolayı kentim adına teşekkür ediyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Pehlivan: “İyi ki Mersin’e Gelmişiz”
AFAD Başkanlığı’na atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, üç yıl boyunca Mersin’de edindiği izlenim ve değerlendirmelerini paylaştı. Pehlivan, “Mersin’in her köşesinde farklı değerler ve güzellikler mevcut. Mersin, tüm bu özelliklerin ahenk içinde buluştuğu bir şehir. İyi ki Mersin’e gelmişiz ve sizin gibi değerli hemşehrilerimizi tanımışız.” ifadelerini kullandı. Pehlivan, birlikte çalıştıkları tüm bürokratlara teşekkür ederek, “Eğer böyle bir tablo ortaya koyabildiysek bu, hep birlikte ve gönülden bir yaklaşım sayesinde oluşmuştur. Mersin’i ve hemşehrilerimizi sevdik ve sevmeye devam edeceğiz.” diye ekledi.
Yemekte ayrıca; AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTB Başkanı Abdullah Özdemir, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş, konuklara hitap etti. Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a hediyeler takdim etti. Başkan Seçer ve Meral Seçer, Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.