1. Haberler
  2. BELEDİYE HABERLERİ
  3. Mersin’de Karla Mücadele: 8 İlçede Hızlı Çalışma!

Mersin’de Karla Mücadele: 8 İlçede Hızlı Çalışma!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bugün 09:43

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle başlattığı karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesindeki karla mücadele ekipleri, kar yağışının getirebileceği olumsuzlukları önlemek adına yoğun bir mücadele vermektedir.

Ekipler karla mücadelede büyük özveriyle çalışıyor

Karla mücadele çalışmaları kapsamında özveri gösteren ekipler, Erdemli, Silifke, Tarsus, Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Mezitli ve Toroslar ilçeleri dahil olmak üzere toplam 8 ilçede, 42 araç ve 62 personel ile çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Greyder, kar küreme, tuzlama araçları, servis ve ikmal araçları, kazıcı yükleyici ve lastikli ekskavatör gibi çeşitli ekipmanlarla çalışmalarını yürüten ekipler, kapanan yolları açarak vatandaşların sıkıntı yaşamalarını önlemekte ve olası yol kapanmalarına karşı sürekli olarak saha çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, Teksin üzerinden gelen vatandaş ihbarlarına anında yanıt vererek müdahalelerde bulunmaktadırlar.

Büyükşehir ekipleri 8 ilçede etkili çalışma yürütüyor

Erdemli İlçesi’nde Hacıalanı, Aydınlar, Yağda, Sorgun mahalleleri ile Tapureli-Albeyli-Elbeyli-Yağda-Harfilli grup yolu, Sorgun yolu, Sarıkaya-Kızılen-Albeyli Grup Yolu, Kızılen-Küstüllü Bağlantı Yolu ve Küstüllü-Hüsametli yolu ulaşıma açılmış; çalışmalar devam etmektedir. Mut İlçesi’nde ise Kozlar-Çivi yaylası, Dağpazarı-Çivi-Ballı grup yolu, Kavaközü, Demirkapı, Güme mahalleleri ile Güldere yolu üzerindeki çalışmalarda büyük bir ilerleme sağlanmıştır.

Toroslar İlçesi’nde de Arslanköy, Tırtar, Değnek, Alanyalı, Değirmendere, Atlılar, Yüksekoluk, Ayvagedigi, Güzelyayla, Çağlarca mahalleleri ile Hangediği yaylasında yapılan çalışmalarla birlikte; Mezitli İlçesi’nde Demirışık, Fındıkpınarı ve Tepeköy mahallelerinde de aktif mücadelenin sürdüğü bildirilmektedir.

Silifke İlçesi’nde Uzuncaburç, Örenköy, Seydili, Şahmurlu, Kızılgeçit, Kocaoluk, Çatak mahalleleri ile Mara yaylasında etkili mücadele gerçekleştiren ekipler, Gülnar İlçesi’nde de Bereket, İshaklar, Üçoluk, Bolyaran, Yarmasu ve Köseçobanlı mahallelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Ayrıca, Tarsus ve Çamlıyayla’nın yüksek kesimlerinde de karla mücadele faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

Mersin’de Karla Mücadele: 8 İlçede Hızlı Çalışma!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dijital ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin