1. Haberler
  2. BELEDİYE HABERLERİ
  3. Mersin, 2024’te Kültür ve Sanatla Dolu Geçti!

Mersin, 2024’te Kültür ve Sanatla Dolu Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bugün 10:23

Mersin Büyükşehir Belediye’si Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, düzenlediği çeşitli etkinliklerle 2024 yılında Mersin halkını ve diğer illerden gelen katılımcıları kültürel ve sanatsal deneyimlerle buluşturmaya devam etti. Sanat toplulukları, kentin milli, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla birçok seminer, kongre, fuar, sergi, festival, yarışma ve konser gibi etkinlikler organize etti. Tiyatro oyuncuları ise Mersin Şehir Tiyatrosu’nun başarısını yalnızca kentin sınırları içinde değil, ülke genelinde tanıtmak için turnelere ve festivallere katılarak, Mersin’i sosyal ve kültürel açıdan öne çıkan bir kent haline getirmeyi başardı.

Büyükşehir, kültür-sanat alanında da ‘fırsat eşitliği’ ilkesini gözetiyor

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 2024 yılı boyunca düzenlediği tiyatro etkinlikleriyle 44 yetişkin oyunu ile 12 bin 9 kişiye, 27 çocuk oyunu ile 6 bin 626 çocuğa ulaştı. ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ adlı sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ isimli çocuk oyunu 54 kez sahnelendi, böylece 101 bin 140 çocuğun sanatla buluşmasına katkıda bulunuldu.

Her çocuğun eşit fırsatlar altında öğrenebilmesi ve eğlenebilmesi amacıyla, dezavantajlı bölgelerdeki çocuklara ulaşmak ve yerel tiyatro sanatçılarını desteklemek amacıyla ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Yayla Şenlikleri’ etkinlikleri ile kırsal alandaki vatandaşlar kültür ve sanatla buluşurken, yaz boyunca sahil boyunca düzenlenen pop ve akustik konserleriyle de Mersinliler müzik dolu günler yaşadı.

Büyükşehir’in yeni ana hizmet binasında 2024 yılında faaliyete geçen ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Sahnesi’, bu mekanı bir kültür-sanat merkezi haline dönüştürdü. Kültürel etkinliklerin düzenlendiği bu sahne, çocukların ve tüm Mersin halkının hizmetine sunulmuş oldu. Her hafta düzenlenen oyun gösterimleri sayesinde, çocukların neşeli sesleri ana hizmet binasının koridorlarında yankılandı.

Festivaller Şehri Mersin’de 2024 yılı da dolu dolu geçti

Kent genelinde gerçekleştirilen sanatsal etkinliklerle Mersin, Türkiye’de önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılında düzenlediği ‘3. Uluslararası Tarsus Festivali’, ‘2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali’ ve ‘3. Mersin Gençlik Festivali’ ile kentin festivaller şehri olduğunu bir kez daha kanıtladı.

2024 yılı ‘2. Mersin Uluslararası Edebiyat Festivali’ ile başladı ve 4 gün süren bu etkinlikte, Türkiye’nin yanı sıra Fransa’dan da değerli yazarlar ağırlandı. Cumhuriyet’in 101. yıldönümü şerefine gerçekleştirilen ‘3. Mersin Gençlik Festivali’ ise 3 gün süresince, vatandaşlara çeşitli dijital ve fiziksel oyunlarla eğlenceli anlar sundu. Etkinlikte sahne alan Melike Şahin ile Dolu Kadehi Ters Tut da katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Tarsus’un eşsiz tarihi dokusu, kültürü ve gastronomisini tanıtmayı hedefleyen ‘3. Uluslararası Tarsus Festivali’, çevre illerden de katılımlarla 3 gün boyunca kutlandı ve kentin sokaklarını adeta bir karnaval alanına dönüştürdü. Festivalde sahne alan Candan Erçetin ile Madrigal da etkinliklerin coşkusunu artırdı. ‘Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde’ temasıyla düzenlenen festival, 1-2-3 Kasım tarihlerinde Mersinlilerle buluştu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, 2024 yılını Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda kurulan yılbaşı pazarı ve ‘Erdem Kınay Yılbaşı Sokak Partisi’ etkinliği ile kapattı.

Özdülger: “Amacımız; yaptığımız faaliyetlerin bütün vatandaşlarla buluşması”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, katılımcı ve kapsayıcı bir yıl geçirdiklerini ifade ederek, “Amacımız; yaptığımız çalışmaların 13 ilçemizin en uç noktasına kadar ulaşmasını sağlamak. Bu noktada çocuklara, gençlere, kadınlara yönelik kültürel ve sanatsal etkinliklerimiz için çeşitli festivaller düzenliyoruz” dedi. Mersin’i canlandıran Uluslararası Tarsus Festivali, Gençlik Festivali ve Uluslararası Edebiyat Festivali’nin de büyük bir katılımla gerçekleştirildiğini belirten Özdülger, “Bu yıl katılımın yüksek olduğu, içeriği ile tüm vatandaşlarımıza hitap eden etkinliklere öncelik verdik” açıklamasında bulundu.

Çocukların kültürel etkinliklerle buluşmasını önemsediklerini vurgulayan Özdülger, “Kırsal ve dezavantajlı bölgelerde düzenlediğimiz ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliğimiz, sürdürülebilir yaklaşımımıza önemli bir örnek teşkil etmektedir. Bu etkinliği, kent genelindeki 806 mahallenin 470’inde gerçekleştirdik. Amacımız; çocuklarımızın sanatla buluşarak mutluluk dolu anlar yaşamalarını sağlamak” diye konuştu. ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi hakkında da açıklama yapan Özdülger, “Yaptığımız çalışmaların olumlu geri dönüşlerini almak, bizi mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

“Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün farkındayız”

Sanat üretiminin maddi yükünü de dile getiren Özdülger, “Sanatı icra etmek bir maliyet oluşturabilir, fakat biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu bağlamda vatandaşla sanatı buluşturmayı önemsiyoruz. Bu nedenle, düzenlediğimiz etkinliklerdeki bilet fiyatlarını makul düzeyde tutuyoruz. 2025 yılında bilet fiyatlarını artırmayı planlamıyoruz çünkü halkımızın sanata ulaşımını kolaylaştırmak istiyoruz” dedi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

 

 

Mersin, 2024’te Kültür ve Sanatla Dolu Geçti!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dijital ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin