1. Haberler
  2. BELEDİYELERDEN HABERLER
  3. Antalya
  4. Mağarada Mahsur Kalan İki Kişi Kurtarıldı!

Mağarada Mahsur Kalan İki Kişi Kurtarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mağarada mahsur kalan iki kişi halatlarla yukarı çekildi

Antalya’da aniden bastıran yağmur, dolu ve fırtına nedeniyle iki sub boardcu denizde mahsur kaldı. Bu kişiler, kıyıya ulaşmakta güçlük çekerek Atatürk Parkı altında bulunan bir mağaraya sığındı. Kadın ve erkek olmak üzere iki mağdur, etkileyici bir kurtarma operasyonu ile güvenli bir şekilde kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi de katılım gösterdi.

Denize açılan iki kişi, beklenmedik bir şekilde bastıran dolu ve fırtına dolayısıyla zor anlar yaşadı. Yağmur ve rüzgarın etkisiyle, kendilerini korumak amacıyla mağaraya sığınan mağdurlar, olayın fark edilmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla yardım çağrısında bulundu. Antalya Deniz Polisi, AFAD ve İtfaiye ekiplerinden oluşan kurtarma ekipleri, bu zor durumda mağdurların yardımına koştu.

İtfaiye Ekipleri Kurtarma İçin Seferber Oldu

Antalya Deniz Polisi, tekne ile mağaraya ulaşmayı denedi fakat şiddetli rüzgar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Ekipler, bu esnada falezlerden inen bir geçit aracılığıyla mağdurların bulunduğu noktaya ulaşmaya çalıştı. Aşağı inen AFAD ve itfaiye ekipleri, mahsur kalan kişileri kısa sürede tespit etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden görevli itfaiye erleri, mağdurları halat ile bağlayarak güvenli bir şekilde yukarı çekti. Kurtarma işlemi tamamlandıktan sonra, olay yerindeki sağlık ekipleri mağdurların sağlık durumunu kontrol etti. Sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edilen sub boardcular, kendilerini kurtaran ekiplere duydukları minnettarlığı ifade etti.

Mağarada Mahsur Kalan İki Kişi Kurtarıldı!
Yorum Yap

Giriş Yap

Haber Dijital ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin