Kurban Bayramı’nın ilk günü, 6 Haziran Cuma günü saat 20.00’da Milli İrade Meydanı’nda şehir protokolünün katılımıyla geleneksel bayramlaşma töreni gerçekleştirilecek. Programa tüm vatandaşların katılımı bekleniyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ilgili kurumlarla birlikte, Kurban Bayramı’nın ilk günü olan 6 Haziran Cuma için anlam dolu bir dizi etkinlik planlamaktadır. Bu program, bayram sevincini toplumun tüm kesimleriyle paylaşmayı hedeflerken, hem şehitleri anma hem de halkla bayramlaşma faaliyetlerini içermektedir.
Kabir Ziyaretleri ile Başlangıç
Bayramın ilk günü saat 17.00’da, şehir protokolünün öncülüğünde Kapıçam Şehir Mezarlığı ziyaret edilecektir. Bu ziyarette, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler ile ebediyete intikal edenler dualarla anılacak. Anma programında ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılacak ve dualar edilecektir. Kapıçam’daki ziyaretin ardından program, Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliğinde devam edecek; burada ise vatan uğruna can veren kahraman şehitler saygı ve minnetle anılacaktır.
Milli İrade Meydanı’nda Bayramlaşma Töreni
Etkinliklerin devamında, saat 20.00’da Milli İrade Meydanı’nda katılımcı sayısının yüksek olacağı bir bayramlaşma töreni düzenlenecektir. Bu etkinlikte şehir protokolü ile vatandaşların buluşması sağlanacak ve birlik, beraberlik ile kardeşlik mesajları paylaşılacaktır. Protokol üyeleri, alanda bulunan vatandaşlarla bayramlaşarak iyi dileklerde bulunacaklardır.
Tüm Vatandaşlar Davetli
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, düzenlenecek bayramlaşma törenine tüm vatandaşların davetli olduğu ifade edilerek, “Kurban Bayramı’nın manevi atmosferini hep birlikte yaşamak ve şehrimizin ortak hafızasında kalıcı bir yer bırakmak üzere düzenlediğimiz programa tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” denildi.