Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki 15 Temmuz Spor Vadisi projesi için ihale sürecine girdi. Belediye Başkanı Fırat Görgel, bu projenin şehre katkı sağlayacak bir cazibe merkezi olacağına dikkat çekerek, “Gençlerimizin enerjisini sporla buluşturacak, ailelerin keyifle vakit geçirebileceği bir alan ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek 15 Temmuz Spor Vadisi projesi için ilk somut adımları attı. Şehrin en önemli yeşil alanlarından biri olan 15 Temmuz Millet Bahçesi içerisinde yer alacak bu dev spor kompleksi için ihale gerçekleştirildi. İhalenin yapıldığı Büyükşehir Belediyesi İhale Servisi’nde 3 firma teklif sundu. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından projenin inşaatına başlanacak.
Tüm Yaş Gruplarına Yönelik Yeni Tesisi
30 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek olan 15 Temmuz Spor Vadisi, spor, dinlenme ve doğal yaşam unsurlarını bir araya getirecek şekilde tasarlandı. Proje kapsamındaki olanaklar arasında; 4 adet uluslararası standartlarda tenis sahası, 3 adet basketbol sahası, 1 bocce alanı, 2 açık hava fitness alanı, 2 dış alan satranç ünitesi, 2 masa tenisi alanı, 800 metrekarelik spor temalı çocuk oyun alanı, 40 adet modern kamelya, 10 bank, soyunma ve hakem odalarının yanı sıra estetik bir biyolojik gölet de yer alıyor. Spor Vadisi, sadece bir spor kompleksi olmanın ötesinde, ailelerin bir araya gelebileceği, gençlerin sosyalleşebileceği ve doğayla iç içe aktivitelerin gerçekleştirilebileceği bir yaşam alanı olarak tasarlanmış durumda.
“Spor ve Doğayı Bir Araya Getiriyoruz”
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve Kahramanmaraş’ı sağlıklı ve dinamik bir şehir kimliğiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile birlikte hayata geçireceğimiz 15 Temmuz Spor Vadisi, yalnızca bir spor kompleksi değil; vatandaşlarımız için doğal bir buluşma ve dinlenme mekanı olacak. Bu vizyon projeyle şehrimizin spor altyapısını geliştirme hedefinin yanı sıra, doğayla iç içe sosyal yaşam alanlarını artırmayı da amaçlıyoruz. Gençlerin enerjisini sporla buluşturacak, ailelerin huzurla vakit geçirebileceği bu alan, Kahramanmaraş’ımıza hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.