Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 2025 yılına ait ilk toplantısını Silifke Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirdi. Çocuklar, Meclis öncesi komisyonlar kapsamında toplantılarını da düzenledi.
2023 yılında kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kentin yönetim süreçlerinde söz sahibi olmasını hedefliyor. Bu kapsamda, çocukların fikirlerini özgürce ifade edebilmesi ve kentin ihtiyaçlarını kendi perspektiflerinden görmesi amacıyla Çocuk Meclisi ilçelere taşındı. Mersin’in farklı ilçelerini tanıma ve sorunları yerinde belirleme fırsatı bulan çocuklar, bu yılki ilk toplantılarını Silifke’de gerçekleştirdi.
Çocuk Meclisi’nde Önemli Konular Görüşüldü
Silifke’deki toplantıda, ülke genelini etkileyen konulardan biri olan kadın cinayetleri ve çocuklara yönelik şiddet konularında alınabilecek güvenlik önlemleri masaya yatırıldı. Ayrıca, parkların aydınlatılması, huzurevine folklor ekibi gönderilmesi, Anıtkabir ziyareti gibi çeşitli önergeler katılımcılar tarafından dile getirildi. Çocukların önerileri arasında, Mezitli, Mut ve Aydıncık’ta dershaneler açılması ve Bozyazı’da kültür merkezi yapılması da yer aldı. Toplantı sonrasında çocuklar, Sami Göksu Gastronomi Konağı’nı ziyaret etme fırsatı buldular.
Öztürk: “İlk Çocuk Meclisi’nin Silifke’de yapılması önemli”
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Kadın ve Çocuk Şube Müdürü Özay Öztürk, toplantının Silifke’de yapıldığını belirterek, “Çocuk Meclisi’nde 8 komisyonumuz var. Çocuklarımız komisyon toplantılarıyla sürece başladı. Silifke, bir buluşma noktası gibi hizmet ediyor. Çocuklarımızın ilçeleri tanımaları ve sorunları görebilmeleri için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Çocuk Meclisi, demokrasi bilinci edinmelerine, yaşadıkları kenti tanımalarına yardımcı oluyor” dedi.
Yeşilçayır: “Çocuk Meclisi ile ilçeleri yakından tanıyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Meriç Yeşilçayır, meclisteki önerileri değerlendirerek, “Çok güzel önergelerimiz oldu. Huzurevine folklor ekibi gönderme önerisini sunduk. Ayrıca, kadın cinayetlerini azaltmak adına parkların aydınlatılması gerektiğini vurgulamak önemliydi” ifadelerini kullandı. Yeşilçayır, meclisin ilçelerde gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu belirterek, “Bu şekilde o bölgelerin taleplerini daha iyi anlıyoruz ve doğal güzelliklerini keşfediyoruz” dedi.
Kaya: “Kadın ve çocuk şiddeti konusunu ele aldık”
Çocuk Meclisi Eğitim Komisyonu üyesi Firdevs Kaya, “Toplantımızda kadın ve çocuğa yönelik şiddetin ele alınması ile ilgili birçok konu masaya yatırıldı. Bu beni çok sevindirdi. Hayata geçirilecek projeler hakkında oldukça mutluyum. Çocuk Meclisi’nin var olması bizi oldukça memnun ediyor” ifadeleriyle düşüncelerini paylaştı. Ayrıca, “Çocuk Meclisi’nin farklı yerlerde yapılması da ayrıca büyük bir avantaj” diye ekledi.