Basının Önemi ve Özgürlüğü
Özgür, tarafsız ve objektif basın, modern toplumların demokratik yapısında vazgeçilmez bir unsur olarak öne çıkmaktadır. Basın ve medya, demokratik ülkelerde dördüncü güç olarak kabul edilmektedir. Bir ülkenin köklü demokrasiye sahip olabilmesi için, halkın objektif bilgi alma hakkını koruyan, etik kurallara sadık kalan ve özgür çalışan basın mensuplarına ihtiyacı vardır. Halk yararına görev yapan basın kuruluşları ve gazeteciler, toplumların gelişimi ve toplumsal adaletin sağlanmasında kritik rol üstlenmektedir.
İşini titizlikle yürüten ve sadece vatandaşlara doğru haber ulaştırmayı amaçlayan basın, yapıcı eleştirilerle eksiklikleri belirleyerek dikkat çekmektedir. Bu tür bir basın, halkın, yöneticilerin ve dolayısıyla ülkenin yararına hizmet eder.
Yönetim ve karar alma süreçlerinde görev alan kişilerin, basının özgür olmasından memnuniyet duyması gerekmektedir. Çünkü işini iyi yapan basın, yöneticilerin gözden kaçırdıkları sorunların farkına varmalarını sağlar ve eksikliklerin giderilmesine olanak tanır. Bu durum, sadece halkın çıkarına değil, yöneticilerin de işlerini kolaylaştıran bir unsur olmaktadır.
Bu nedenle basın özgürlüğünün savunulması büyük önem taşımaktadır ve her birey ile yönetici tarafından desteklenmelidir.
Mustafa Kemal Atatürk’ün Vizyonu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, halkına muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın yolunu, demokrasinin kökleşmesi ve hukuk devletinin güçlenmesi; bunun yanı sıra basın mensuplarının ve diğer meslek gruplarının baskı altında kalmadan çalışmalarının sağlanmasının gerekliliğiyle göstermiştir.
Birlikte Kutlama Dileği
Yeni yılda 10 Ocakların bayram olarak kutlanabileceği günlerin gelmesi temennisiyle, herkes için daha özgür bir basın ortamı dileğiyle.
Zeydan Karalar
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı