Ankara Roma Tiyatrosu’na ait özgün taşların sergilendiği proje kapsamında, tiyatronun kuzeydoğu aksındaki yürüyüş yollarında aydınlatma imalatları tamamlanmış ve bu alan estetik bir görünüm kazanmıştır.
1. ve 2. derece arkeolojik sit alanı üzerinde gerçekleştirilen proje, tarihi yapıları koruma amacı güderek Ankara’nın turizm potansiyelini artırmayı ve toplumda tarih bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi değerlerini koruma, tanıtma ve geleceğe aktarma misyonuyla yürütülen çalışmalara devam etmektedir.
Ulus Tarihi Kent Merkezi’ni kültür ve turizmin önemli simgelerinden biri haline getirmeyi amaçlayan Büyükşehir, “Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi” çerçevesinde tarihî eserlerin gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalarda tamamlanma aşamasına gelinmiş, geçici kabul işlemleri başarıyla gerçekleştirilmiştir.
TARİHİ DOKU KORUNUYOR, GELECEĞE AKTARILIYOR
1. ve 2. derece arkeolojik sit alanında başlatılan projenin öne çıkan hedefleri arasında tarihi yapıları korumanın yanı sıra, Ankara’nın turizm potansiyelini geliştirmek ve toplumda tarih bilincini artırmak yer alıyor. Tamamlanan restorasyon çalışmaları ile özgün taşlar, tiyatronun kuzeydoğu aksında sergilenirken, yürüyüş yollarındaki aydınlatma sistemleri de projeye estetik bir katkı sağladı.
KÜLTÜR VE TURİZMİ CANLANDIRACAK YENİ BİR CAZİBE MERKEZİ
Ulus Arkeopark, sadece tarihi yapılarla sınırlı kalmayarak, ziyaretçilere tarih ve kültürle iç içe bir deneyim sunmayı hedefliyor. Merkez; seyir terasları, bilgi panoları, yürüyüş yolları, yeşil alan düzenlemeleri, ziyaretçi karşılama merkezi, VIP güvenlik kulübesi, çocuk oyun alanı, otopark alanı, sergi alanları, peyzaj düzenlemeleri ve çevre düzenleme çalışmalarını içeren çeşitli özellikleriyle hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir cazibe noktası haline gelmeyi amaçlıyor.