Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Önemli Ziyareti
Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği (AB) delegasyonuyla birlikte Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve İLBANK temsilcileri tarafından ziyaret edildi.
Projeler İçin Saha Ziyaretleri
Ziyaret sırasında temsilciler, Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler İçin Mali Yardım Programı (FRIT-II) çerçevesinde finanse edilen çeşitli projeleri yerinde değerlendirmek amacıyla sahaya indi. Bu projeler arasında Mersin, Erdemli İlçesi Tömük Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Yapım İşi ile Erdemli İlçesi Tömük ve Arpaçbahşiş Mahalleleri Kanalizasyon Yapım İşi, Mezitli İçmesuyu Şebeke Projesi ve Akdeniz İlçesi, Anadolu (Homurlu), Kazanlı, Toroslar Mahalleleri Kanalizasyon Yapım İşi yer alıyor.
Toplantıda Projelerin Değerlendirilmesi
MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, Genel Müdür Yardımcıları Ali Yılmaz ve Hakan Yıldız’ın da katıldığı toplantıda AFD ve İLBANK temsilcileriyle projelerin mevcut durumu detaylı bir şekilde ele alındı.